BMW zet driftrecord met nieuwe M5: 8 uur lang zijwaarts!

BMW zet driftrecord met nieuwe M5: 8 uur lang zijwaarts!

Zagen we laatst Timo Glock in de nieuwe M5 een rookwolk van jewelste creëren, nu wordt dat kunstje nog eens zachtjes overgedaan. Het resultaat: Een drift van een werkdag lang, zonder pauze! 

Het laatste record is gevestigd door een Toyota GT86, met een drift van net 165 kilometer lengte. ‘Dat kan beter, veel beter!’ moet Johan Schwartz gedacht hebben, instructeur bij de BMW Performance Driving School in Amerika. En zo begon het puzzelen hoe dit kunstje te gaan klaren.

En het resultaat mag er zijn, 8 uur lang zijwaarts rondjes maken met de nieuwe M5 om het bestaande record te vermorzelen, echt te vermorzelen. 5 tankbeurten, 549 rondjes en uiteindelijk 374 kilometer aaneengesloten en het nieuwe record was gezet. De M5 rijdt niet op water en iedere keer als je de motor flink in zijn toeren jaagt, ben je weer een emmer benzine kwijt, vandaar de 5 tankbeurten. De Duitser werd voor deze poging voorzien van een 60 liter tank, dus snel rekenen maakt dat er ongeveer 75 kilometer per tank werd gereden. Ecologisch verantwoord is de nieuwe M5 niet, maar wij klagen niet over het tanken. Vooral niet wanneer dat gedaan wordt door een tweede M5!

Na een werkdag lang in dezelfde richting te hebben gereden, mag de M5 met zijn kont op het droge en gooit hem met alle macht de andere kant op en laat een rookwolk van jewelste achter om het te vieren. Een duo-burnoutje om het feest helemaal af te maken en BMW mag twee nieuwe records noteren: De langste drift en de langste drift in 8 uur tijd.

Wij zijn benieuwd welke fabrikant dit record nog aan gaat durven scherpen!

BMW M5 Drift Record

BMW M5 Drift Record

BMW M5 Drift Record

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.