BMW X7 van Dahler geeft SUV M-achtige prestaties

BMW X7 van Dahler geeft SUV M-achtige prestaties

De BMW X7M zal helaas nooit officieel gebouwd worden, de volgende optie? Deze Dahler X7, aan de power zal het niet liggen…!

BMW biedt graag highperformance versies van veel van zijn modellen; niet elke auto in de line-up krijgt echter de felbegeerde M-badge. Ontbrekend in de M-line-up is een X7 M, hoewel de X7 M50i niet bepaald traag is. Wie meer wil, kan terecht bij aftermarkettuner Dahler, die de X7 heeft gebruikt en een groot aantal prestatie- en visuele upgrades heeft toegevoegd om een echt snelle SUV te creëren.

De 4,4 liter V8 met dubbele turbocompressor levert al 523 pk en 750 Newtonmeter koppel, hoewel dat niet genoeg was voor Dahler. De getunede versie, de Dark Shadow Edition genaamd, maakt een indrukwekkende 621 pk en 830Nm los uit de achtcilinder. Dat is een flinke sprong in vermogen, hoewel de tuner een krachtigere Stage 2 upgrade voorbereidt, waarbij de SUV 637 pk en 850 Nm koppel zal leveren.

De verbeterde prestaties worden ook geleverd met verbeterde looks. Dahler voegde zwarte chromen sierstrips toe aan de buitenkant, hoewel de verlaagde luchtvering en de unieke 23 inch gesmede wielen ook zeker bijdragen aan de aanwezigheid van de SUV, net als de matgrijze afwerking. Het verbeterde uitlaatsysteem met vier pijpen, dat qua kleur overeenkomt met de donkere wielen, heeft een bi-flap regeling om het geluid te moduleren. Knoppen op het stuur besturen de uitlaatfunctie.

Dahler gaf geen details over hoe de geüpgradede X7 presteert in vergelijking met het reguliere model, hoewel hij zeker de standaard X7 M50i zou moeten overtreffen. Het bedrijf heeft ook de aanpassingen aan het interieur tot een minimum beperkt, hoewel klanten de snelheidsmeter kunnen upgraden om 330 kilometer per uur af te lezen. Dahler houdt de productie beperkt tot slechts 500 exemplaren van de X7 Dark Shadow Edition, en het is een van de weinige manieren om een echte M-achtige X7 te krijgen die BMW zelf niet zal bouwen.

Thomas Heule