BMW X5 M met een overdosis aan upgrades

BMW X5 M met een overdosis aan upgrades

De nieuwe BMW X5 M zit er in de nabije toekomst aan te komen, maar BMW Abu Dhabi Motors blijft geïnteresseerd in het huidige model door zich te richten op aftermarket-accessoires van de grote namen in de tuningscène. Maar het uiterlijk van deze BMW X5 M is voor veel mensen misschien een beetje te overdreven…

Aan de voorkant draagt de BMW X5 M een geventileerde motorkap van Manhart Performance met zwarte roosters en een kleine bult. De zwarte grille vult de voorzijde goed aan welke subtiel is afgewerkt met de kenmerkende BMW-kleuren van lichtblauw, donkerblauw en rood bij het onderste deel van de luchtinlaten. Dezelfde kleuren zien we terug in de strepen langs de zijkant en uiteraard op achterbumper.

De getunede BMW X5 M rijdt op een set AC Schnitzer wielen met vijf paar zwarte spaken en een witte rand. Ze vallen duidelijk op en zijn behoorlijk smaakgevoelig, niet iedereen zal dit even mooi vinden. De achterzijde is voorzien van een Akrapovic-uitlaat met carbon fiber afwerkingen. Ook de aangepaste diffuser is van Akrapovic afkomstig. Het interieur is eveneens erg in het oog springend met fel rood leer dat de stoelen bedekt.

BMW Abu Dhabi Motors maakt geen melding van een aanpassing van de aandrijflijn, dus ga er maar vanuit dat het onder de kap allemaal nog standaard is. De huidige X5 M moet het doen met een twin-turbo 4,4-liter V8 die 575 pk en 750 Nm koppel levert. 0 tot 100 km/h is geklaard in slechts 4,2 seconden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.