BMW X3M Facelift gespot

BMW X3M Facelift gespot

Bij BMW krijgen de modellen bij een verfrissende update, de LCI badge. Ook de performance SUV van het merk mag er aan gaan geloven..

Het was pas in 2019 toen BMW de allereerste X3 M lanceerde, maar het lijkt erop dat het merk erop gebrand is om zijn krachtige compacte sportvoertuig een facelift te geven of wat BMW de Life Cycle Impulse noemt.

We hebben vorig jaar voor het eerst de gefacelifte BMW X3 M gezien op de Nürburgring, en begin dit jaar opnieuw in een BMW M konvooi met de M4 Cabrio die onlangs het daglicht zag. De LCI X3 M is weer terug op de openbare weg, dit keer in Zuid Europa volgens spionagefotografen.

Zoals je kunt zien aan de spionageopnames, zullen de veranderingen op de X3 M niet drastisch zijn. De verhullingen op het LCI model zijn meestal te vinden op de voor- en achterkant, waardoor de verwachte subtiele veranderingen worden verborgen. Hoogstwaarschijnlijk zullen er revisies zijn op de lichtclusters aan de voor- en achterkant, evenals updates op de bumpers om de SUV een opgefriste look te geven. In termen van de algemene ontwerpuitvoering kan men kijken naar de gefacelifte standaard X3 voor een aanwijzing.

De spionagefoto’s zijn beperkt tot alleen de buitenkant, maar je kunt een paar verbeteringen in de cabine verwachten, met name een nieuwere versie van de BMW iDrive-software, samen met andere technische verbeteringen. Bevestigde details zijn op dit moment echter niet beschikbaar.

De gefacelifte BMW X3 zal naar verwachting deze maand debuteren, dus de X3 M zal waarschijnlijk tegen het einde van het jaar of begin 2022 worden onthuld.

Thomas Heule