BMW X3 M en X4 M krijgen 610 pk van Dahler!

BMW X3 M en X4 M krijgen 610 pk van Dahler!

Eigenlijk krijgen ze 100 pk van Dahler, die eerste 510 pk hadden ze standaard al.

Althans, in Competition uitvoering. BMW verwacht dat de X3 M wereldwijd het best verkochte M-model zal worden, en dan is het ook geen verrassing dat tuners al aan de sportieve SUV werken. Het uitgebreide pakket van het Zwitserse bedrijf Dahler omvat zowel aanpassingen onderhuids als aan de looks, en is ook voor de mechanisch identieke X4 M beschikbaar.

Beschreven als “strong as a grizzly bear, down-to-earth yet elegant,”, vertrouwt het duo op een gemodificeerde 3,0-liter zes-in-lijn motor. In standaardvorm levert deze een vermogen van 480 pk 600 Nm koppel en inde krachtigere Competition variant ligt dit op 510 pk en een zelfde hoeveelheid koppel. Dahler’s upgrade is WLTP-getest en EU-gehomologeerd en verhoogt deze cijfers tot een respectvolle 610 pk en 760 Nm. Voor degenen die in Duitsland wonen en de Autobahn dagelijks gebruiken, zou de verwijderde topsnelheidsbegrenzer waarschijnlijk ook een warm welkom moeten zijn. Dahler belooft overigens nóg meer vermogen met de Stage 2 upgrad dat momenteel in de maak is.

Zowel de X3 M als de X4 M krijgen daarnaast een roestvrijstalen uitlaatsysteem voor een “sporty-sonorous” geluid. Dahler zegt dat het systeem is geoptimaliseerd om perfect te werken met de in de fabriek geïnstalleerde roetfilters. De SUV’s rijden op een verlaagde ophanging, een nieuw setje veren en er kan gekozen worden uit 21- en 22-inch wielen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.