BMW X3 Facelift uitgelekt..

BMW X3 Facelift uitgelekt..

Dat zou toch moeten betekenen dat de officiële releasedatum niet verweg kan zijn, de voorlopige foto’s beloven in ieder geval veel goeds…

Een afbeelding van de gefacelifte BMW X3 lekte uit op de Spaanse site van de autofabrikant om ons een vroege, officiële blik op de cross-over te geven. Het suggereert ook dat de volledige onthulling binnenkort zou kunnen plaatsvinden.

De hoek maakt dingen wat moeilijk te zien. De koplampen lijken een meer hoekige vorm te hebben. De crossover rijdt op two-tone velgen, zoals deze al enigszins bekend zijn van de BMW X3M Competition.

Hoewel ze hier niet zichtbaar zijn, suggereren spyshots dat er ook kleine aanpassingen aan de achterkant zijn. De achterlichten zijn anders en de bumper heeft een iets andere vormgeving.

De vernieuwingen van BMW (of Life Cycle Impulse, zoals het bedrijf naar deze updates verwijst) hebben over het algemeen zeer kleine aanpassingen aan de styling. Het is hier geen verrassing dat er geen grote styling sessie is geweest.

Binnenin zijn de veranderingen misschien meer merkbaar. Volgens BMW Blog zou de X3 een groter scherm voor het infotainmentsysteem kunnen gebruiken en voorzien zijn van de nieuwste iDrive 8 software.

Er is geen indicatie dat de bijgewerkte X3 significante veranderingen in de aandrijflijn heeft. In de Nederland is het model al verkrijgbaar met een 2,0-liter viercilinder met turbocompressor, een 3,0-liter zescilinder-in-lijn met turbocompressor en een hybride-ondersteunde versie van de vierpotmotor.

Spyshots geven ook aan dat BMW bezig is met een stylingupdate voor de onlangs gelanceerde elektrische crossover, de iX3. De camouflage geeft aan dat de veranderingen vrij klein moeten zijn. We vermoeden dat de aanpassingen zijn bedoeld om de overeenkomsten tussen de X3-modellen te behouden.

Verwacht uiteindelijk dat de X3 M een vergelijkbare verversing krijgt, omdat er al spyshots zijn van de ontwikkeling van het voertuig. Net als de andere modellen in de line-up, zouden de veranderingen waarschijnlijk grotendeels cosmetisch zijn, in plaats van aanzienlijke mechanische upgrades te hebben.

Thomas Heule