BMW toont de X3 M en X4 M

BMW toont de X3 M en X4 M

Afgelopen weekend presenteerde BMW de nieuwe X3 M en X4 M tijdens DTM-race op de Nürburgring. Weliswaar met een vorm van camouflage, maar duidelijk genoeg om een eerste mening te kunnen vormen. Ook betekent het dat de introductie van deze M-modellen niet lang meer op zich zal laten wachten.

De eerste concurrenten die naar voren komen zijn de Mercedes-AMG GLC 63 met 510 pk en de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio met eveneens 510 pk. Uiteraard zullen de échte M-modellen boven de al bestaande X3 M40i en X4 M40i met 360 pk komen. Het technologische hoogtepunt van de X3 M en de X4 M is dan ook een nieuw ontwikkelde 3,0-liter zes-in-lijn motor met M TwinPower Turbo-technologie. Naast een vermogen van ongeveer 500 pk kun je tevens rekenen op xDrive vierwielaandrijving, een M-sperdifferentieel, geventileerde remschijven vóór en achter en uiteraard vier dikke uitlaatpijpen.

Door de camouflage heen kunnen we op de foto’s in ieder geval al de grotere luchtinlaten spotten, evenals andere dergelijke M-Motorsport aerodynamische snufjes.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.