BMW test een quad-motor elektrische aandrijflijn in een widebody i4!

BMW test een quad-motor elektrische aandrijflijn in een widebody i4!

BMW test een quad-motor elektrische aandrijflijn in een widebody i4! De M-divisie is van plan om nog krachterigere BMW‘s te maken dan de i4 M50 en de iX M60, ze zijn begonnen met het testen van dit prototype met vier elektrische motoren.

Foto: BMW

De 536pk sterke i4 M50 en de 610pk sterke iX M60 hebben allebei een aandrijflijn met twee elektromotoren, dit suggereert dat deze nieuwe elektrische BMW met vier elektromotoren nog een stuk meer vermogen zal hebben waarschijnlijk. BMW heeft nog niet precies gezegd welke vorm een toekomstige M EV zou kunnen aannemen, maar deze test auto is gebaseerd op de i4 M50, maar dan met verbrede wielkasten. Hij maakt ook gebruik van andere onderdelen uit de M3 en M4 om de stijfheid te verbeteren. Het testen begon in virtuele modellen en op testbanken voordat ze op de weg werden gezet.

Behalve dat het meer vermogen zal produceren, zegt BMW ook dat een elektromotor op elk wiel zorgt voor betere tuning/afstelling. Dit doordat dan de mogelijkheid vrijkomt om het vermogen per wiel individueel te regelen. We weten nog niet wanneer deze nieuwe aandrijflijn in productie zal gaan, maar de elektrische voertuigen zijn al begonnen aan het verstoren van de BMW M hiërarchie. Hoewel de i4 M50 niet bedoeld is als een echt M-model van hetzelfde niveau als de M3 en M4, zit hij in de acceleratietests toch al op de hielen van zijn gas aangedreven broers en zussen. Wij zijn iniedergeval benieuwd tot wat een quad-motor BMW M EV in staat zou kunnen zijn.

Nog niet uitgelezen? Lees hieronder een van onze recente artikelen!

Harald Voogt

Passie voor auto's en social media