BMW-rijder filmt zichzelf met 234 km/h, krijgt boete en raakt auto kwijt

BMW-rijder filmt zichzelf met 234 km/h, krijgt boete en raakt auto kwijt

Zo af en toe willen we allemaal wel eens het gas net wat dieper intrappen dan eigenlijk is toegestaan. Echter weet je dat hier consequenties aan kunnen zitten wanneer je gespot wordt door oom agent. Je kunt ook de grenzen opzoeken en jezelf filmen wanneer je flink te hard rijdt…

Dat is precies wat een 30-jarige Belg deed toen hij met zijn BMW M6 een snelheid van 234 km/h wist te halen en dit vastlegde op film. Vol trots verspreidde hij zijn filmpje via allerlei websites en het duurde niet lang voordat het filmpje terecht kwam bij het parket van de stad Luik. De Belg verklaarde dat hij niet de bestuurder was en hij zou het filmpje op internet hebben gevonden en vervolgens op Facebook hebben geplaatst. Helaas kon hij niet aantonen wáár hij dat filmpje dan zou hebben gevonden.

Dit in combinatie met het feit dat de BMW M6 duidelijk herkenbaar in beeld was, en de wetenschap dat zowel de verdachte als diens vader in het dagelijks leven met een BMW M6 rondrijden was voor de rechter voldoende aanleiding om de man een boete op te leggen en zijn BMW M6 in beslag te nemen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.