BMW onthult de M8 MotoGP Safety Car

BMW onthult de M8 MotoGP Safety Car

In vrijwel elke vorm van motorsport is er een safety car aanwezig. Deze komt de baan op wanneer er iets is fout gegaan en het onveilig op de baan kan worden. In de Formule 1 doet Mercedes dit, maar in de MotoGP voert BMW deze dienst uit. En nu hebben ze een nieuwe wagen!

Zoals je al kan zien heeft BMW de nieuwe 8-Serie erbij gepakt, en niet zomaar eentje. De auto in kwestie betreft een dikke M8 Competition die is voorzien van lekkere extra’s. De M Performance diffuser en side skirts geven de auto een extra sportief uiterlijk. De gigantische achterspoiler die afkomstig is van de M8 GTE zorgt voor genoeg downforce. In het interieur zijn een rolkooi en Recaro racestoelen geplaatst.

Onder de kap van de M8 Competition ligt de bekende 4.4 liter V8, die in dit geval 625 PK en 750 Nm koppel produceert. Van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren doet ‘ie in slechts 3.2 seconden. Het is niet de eerste BMW die dient als safety car in de MotoGP, met de komst van de M8 Competition wordt er afscheid genomen van de M5. Eerdere voorgangers waren de M2, M3 en M4.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.