Configureer je nieuwe BMW M8 Coupé en Cabriolet nu hier!

Configureer je nieuwe BMW M8 Coupé en Cabriolet nu hier!

Het speelkwartier is begonnen! Op de Nederlandse website van BMW kan het helaas nog niet, maar op de Zwitserse website is het nu mogelijk om met de configurator van de nieuwe BMW M8 te spelen!

Zoals je inmiddels weet ligt er onder de kap de welbekende 4,4-liter V8 die ook te vinden is in de BMW M5. Dit betekent dat de BMW M8 over 600 pk en 750 Nm koppel beschikt. Ook is er een Competition versie, deze beschikt over 625 pk. In slechts 3,3 seconden sprint de ‘normale’ M8 van 0 naar 100 km/h, de M8 Cabriolet doet daar 0,1 seconde langer over terwijl de M8 Competition er juist 0,1 seconde van af weet te snoepen. Met het M Drivers Package ligt de topsnelheid op een gezonde 305 km/h.

Al dat vermogen wordt naar de wielen gestuurd op dezelfde manier als bij de M5. Een 8-traps M-Steptronic automaat en vierwielaandrijving zorgen daarvoor. Net als bij de M5 kan je kiezen uit verschillende rij-modi zoals 4WD, 4WD Sport en 2WD, waarbij alleen de achterwielen aangedreven worden en de DSC uitgeschakeld wordt.

Terwijl de eerste klanten ongeduldig moeten wachten op de BMW M8, staat de configurator van de M8 inmiddels al live op de Zwitserse website van BMW. BMW Zwitserland splitst de configurator in tweeën, met één voor BMW M8 Coupé en de ander voor de BMW M8 Cabriolet.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.