Van deze BMW M8 worden er maar 20 gebouwd!

Van deze BMW M8 worden er maar 20 gebouwd!

Er is alleen één probleem als je niet in Canada woont…

Na een pauze van bijna 20 jaar keerde de Grand Tourer van de BMW 8-Serie vorig jaar terug en kwam er voor het eerst in de geschiedenis van het model een heuse M8. Om dit te vieren hebben BMW Canada en BMW M samengewerkt om de allereerste speciale editie van de M8 Coupe te creëren.

De BMW M8 Individual Manufaktur Edition is gebaseerd op de 2020 BMW M8 Competition en zal exclusief worden verkocht op de Canadese markt. Er zijn slechts 20 exemplaren gepland voor productie. Er zullen twee versies van de M8 Individual Manufaktur Edition beschikbaar zijn met ieder een eigen kleur. Onze favoriet van de twee is de Fire Red Edition, die in zekere zin een ode brengt aan het originele M8 Coupe prototype dat BMW heeft gebouwd in de vroege jaren ’90. Daarn is er de Frozen Black Edition die een duistere kant van de M8 laat zien. Beide M8’s worden uitgerust met extra veel carbon fiber onderdelen, zoals de luchtinlaat, grille, spoiler, skirts, diffuser en splitter.

Binnenin zullen beide speciale edities voorzien van BMW Individual Full Merino leer in een exclusieve tweekleurige Sakhir Orange in combinatie met zwart en Sakhir Orange stiksels. Een inscriptie ‘BMW Individual Manufaktur’ op de carbon fiber bekerhouder doet je er nog eens aan herinneren dat je met een ‘speciale editie’ te maken hebt.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.