Wat is de lekkerste kleur voor de BMW M5 Touring?

Wat is de lekkerste kleur voor de BMW M5 Touring?

Terwijl de onthulling van de 2018 BMW M5 met veel applaus is begroet, zijn er een aantal mensen die een veel bredere kofferbakruimte van dit model willen. Maar aangezien de Duitse autofabrikant nog geen Touring heeft aangekondigd, besloot Bimmerpost met een eigen variant te komen.

De 4,4-liter biturbo V8 die onder de kap van de M5 schuilt hoeft in naar onze mening niet gewijzigd te worden voor een eventueel Touring model. Al met al is dit blok goed voor maar liefst 600 pk en zelfs 750 Nm aan koppel. Ruim voldoende om die extra’s aan body mee vooruit te stuwen!

Het was in 2007 toen BMW voor het laatst een Touring-versie van de M5 aanbood, toen deze werd uitgebracht met de naam E61 en was op basis van de M5 E60. Ja, dat was de versie met die magische V10 in het vooronder. Echter werden er niet héél veel M5 Tourings geproduceerd, en de deze variant van de M5 Touring bereikte zelfs de Amerikaanse bodem niet. Sindsdien heeft BMW de Touring variant overgeslagen en zodoende verscheen er dus ook geen Touring van de M5 F10.

Maar eigenlijk zouden wij maar al te graag weer eens een nieuwe M5 Touring willen zien. Een dergelijk model zou kunnen concurreren met andere Duitse wagens zoals de Mercedes-AMG E63 S Estate en de Audi RS6 Avant. Echter zal het voorlopig nog even bij dromen blijven. Voor nu lijkt het er niet op dat BMW daadwerkelijk wederom een M5 Touring zal gaan produceren. Maar mocht het nou wél het geval zijn… Welke kleur zou jij kiezen?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.