Zó snel is de BMW M5 F90 van AC Schnitzer!

Zó snel is de BMW M5 F90 van AC Schnitzer!

Als het gaat om het vestigen van record, richten de meesten zich vooral op de wereldberoemde Nürburgring. Maar de Nürburgring is niet het enige circuit in de wereld, en het is ook niet het enige circuit in Duitsland. Bekend als een van de meest vooraanstaande tuners van BMW’s bracht AC Schnitzer de nieuwe BMW M5 F90 mee naar de Sachsenring.

Coureur Jörg Müller heeft de licht aangepaste supersedan rond het circuit getrokken in slechts 1:31.71 en dat is goed voor een nieuw ronderecord. Volgens de tuner is deze tijd namelijk vier seconden sneller dan welke vierdeurs sedan ooit eerder op het circuit heeft neergezet. En waarschijnlijk zal AC Scnnitzer later terugkomen om een nóg snellere tijd neer te zetten. Voor dit record werd een BMW M5 F90 gebruikt met een aero-kit die bestond uit glasvezel. AC Schnitzer werkt aan een aero-kit van carbon fiber die nog lichter is.

‘licht aangepaste’ moet je overigens met een korreltje zout nemen; de AC Schnitzer BMW M5 F90 heeft maar liefst 700 pk en 850 Nm koppel. Dat is een zo’n 100 pk en 150 Nm meer dan een ‘gewone’ BMW M5 F90.

AC Schnitzer BMW M5 F90

AC Schnitzer BMW M5 F90

AC Schnitzer BMW M5 F90

AC Schnitzer BMW M5 F90

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.