BMW M4 Competition vs Audi RS6 Avant!!

BMW M4 Competition vs Audi RS6 Avant!!

Wederom kom YouTuber Archie Hamilton Racing met een interessante test. Ditmaal de Audi RS6 tegen de 2021 BMW M4 Competition, dit is het resultaat..

De BMW M4 is sinds zijn komst een veelbesproken auto, dankzij de nieuwe looks, maar ook dankzij de bizarre prestaties die de auto weet te halen. Niets heel geks hoor ik je denken, het is tenslotte een volwaardig M-model. En dat klopt, maar hoe houdt de M4 heet uit tegen de vierwielaangedreven Audi RS6 Avant?

Het hart van de M4 Competition is de twin-turbo 3,0-liter zes-in-lijn motor die 510 pk en 650 Newtonmeter koppel levert. In tegenstelling tot het BMW M4 Competition xDrive-model dat afgelopen april werd uitgebracht, is de kanshebber in de video de RWD-versie, wat dus een nadeel zou kunnen vormen ten opzichte van de RS6 Avant met Quattro-systeem.

Daarover gesproken, de Audi RS6 Avant heeft, ondanks dat hij zwaarder is vanwege zijn vierwielaandrijving, een enorm verschil in vermogen. De twin-turbo 4,0-liter V8 produceert tot 591 pk en 800 Newtonmeter aan koppel. Cijfers die de M4 Competition niet kan evenaren, maar hoe pakt zoiets uit bij een dragrace?

Laten de verschillende cijfers ook een verschil zien op de baan? We weten allemaal dat onder andere de versnellingsbak ook een grote rol speelt. Wat nog belangrijker is, is het resultaat hetzelfde in races met een rollende en stilstaande start? De video bovenaan de pagina deelt de score graag met je. Het enige wat wij erover kunnen zeggen, is dat we het zeker aanraden de video eens te bekijken en dat we uitkijken naar de komst van de AWD M4.
Waarmee hopelijk een nieuwe dragrace gepaard zal gaan.

Thomas Heule