BMW M4 Cabrio toont zich op Nürburgring!

BMW M4 Cabrio toont zich op Nürburgring!

De nieuwe generatie M-modellen is onlangs door BMW op de markt gebracht, na de vele positieve verhalen is het wachten op de cabrio versie van de M4..

BMW’s line-up van supersnelle modellen zal in de nabije toekomst een nieuwe toevoeging krijgen, als BMW gelijk had in de zin dat de M4 Cabrio ‘op tijd voor het warme seizoen’ zou arriveren. De Duitse autofabrikant heeft vorig jaar de nieuwe M3 en M4 uitgerold, hoewel de M4 Convertible ontbrak in de aankondiging, die sindsdien talloze keren tijdens het testen is gezien. Er is echter niet veel mysterie rond het drop-top model.

Een van de grootste veranderingen die aan de M4 Cabriolet komen, is de verschuiving van het hardtopontwerp naar een zacht ontwerp. Dit kan het op koude dagen een beetje luidruchtiger en koeler maken, maar het heeft enorme prestatievoordelen. Ten eerste is hij lichter, en dat is altijd een pluspunt in sportwagens. Hij is ook compacter, wat zou moeten helpen om zowel de cabine als de laadruimte te behouden. Stilistisch ziet de M4 Convertible er identiek uit aan zijn coupé-tegenhanger, met dezelfde gemene voorkant, dunne koplampen en agressieve achterkant.

De M4 zal waarschijnlijk worden voortgedreven door dezelfde 3,0 liter zes-in-lijn-motor met dubbele turbocompressor van het bedrijf. In de standaard M4 levert de motor 473 pk en 550 Newtonmeter. De M4 Competition maakt iets meer vermogen los, met 503 pk en 650 Nm koppel. BMW biedt de M4 aan met zowel achter- als vierwielaandrijving, hoewel de handgeschakelde zesversnellingsbak alleen beschikbaar is met de achterwielaandrijving. Wie vierwielaandrijving wil, zal de automatische versnellingsbak moeten “accepteren”.

Thomas Heule