Voor de M liefhebber: de 450 pk sterke M4 Cabrio 30 Jahre

Voor de M liefhebber: de 450 pk sterke M4 Cabrio 30 Jahre

30 jaar geleden, in de zomer van 1988, creëerde de M-divisie van BMW de allereerste dakloze M3. de Beierse autofabrikant viert deze 30e verjaardag met de lancering van de limited edition BMW M4 Convertible Edition 30 Jahre. Beperkt tot slechts 300 exemplaren, is de hoogwaardige cabriolet verkrijgbaar in twee exclusieve kleuren.

Het Macao Blue exemplaar is geïnspireerd op de originele open M3, terwijl de andere optie, Mandarin II uni, een knipoog is naar de Dakar Yellow exterieur kleur die beschikbaar was voor de tweede generatie M3-cabriolet. Een ander onderscheidend kenmerk van de M4 Cabriolet Edition 30 Jahre is een uniek exterieur met BMW Individual High Gloss Shadow Line afwerking op de grill, de roosters aan beide zijden en de M4-badges. Binnenin heeft het interieur van de M4 Convertible Edition 30 Jahre een volledig Merino lederen afwerking met een kleurenschema dat past bij de gekozen exterieur kleur.

Naast de buitenkleuren is er een keuze uit tweekleurige kleurencombinaties, waaronder Black/Fjord Blue en Black/Silverstone, evenals unieke contrasterende stiksels op de hoofdsteunen, de M-vloermatten, carbon fiber trim en “30 Jahre Edition” belettering bedrukt op hoofdsteunen. Er is ook een individueel genummerde badge op de interieurstrip op het dashboard aan de passagierszijde. Standaard is de BMW M4 Convertible Edition 30 Jahre uitgerust met het M Competition Package, dat een assortiment van BMW M goodies bevat zoals een sportuitlaatsysteem, adaptieve ophanging en een actief differentieel.

BMW gaat in totaal 300 van deze BMW M4 Convertible Edition 30 Jahre bouwen, naar verluidt zullen er slechts vijf van naar Nederland komen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.