BMW M340i Competition, zonder grote grill!

BMW M340i Competition, zonder grote grill!

Inmiddels is het wel duidelijk, de grill die BMW heeft toegevoegd aan hun nieuwe M-Modellen valt niet bij iedereen in de smaakt.

Mocht jij hier nou ook geen fan van zijn, Dähler, een Duitse autotuner komt met de oplossing. Dit keer geen bodykit op de M3 of M4, nee ze pakken het “kleine broertje” van de 3 serie aan. De BMW M340i.

Door een Competition badge, dikke velgen, een nieuw uitlaatsysteem en vooral veel extra vermogen toe te voegen creëert Dähler een compleet andere auto. Met de looks waar de meeste M liefhebbers wat meer bij voelen, namelijk de grote van de grill. De Dähler M340i Competition komt met een vermogens upgrade van zo’n 60pk, dit houdt in dat de versie van Dähler 435pk zal produceren, in tegenstelling tot de standaard 374pk die BMW à fabriek levert bij de auto.

Naast het voordeel van het niet hebben van een grote grill, brengt de krachtigere M340i nog andere voordelen met zich mee, waaronder het rijcomfort, dit zal een stuk comfortabeler zijn dan de M3 modellen, aangezien de vering hetzelfde blijft en het onderstel meer gebouwd is voor comfort dan het echte “race” gevoel! Wat ook een bijkomend voordeel is, is dat de fabrieksgarantie nog geldig blijft na het kietelen van je auto. Ook de Euro 6d Emmissie eisen kunnen na het opvoeren nog nageleefd worden.

Mocht je de toevoeging van 60pk nou wat kinderachtig vinden, dan biedt Dähler het grote jongens pakket aan. Of hoe zij het noemen; Boost Level 2! Ze pakken je auto dan nog net even iets anders aan en schroeven de motor op naar 455pk, wat weer leidt tot een stijging in de Newtonmeters, naar 640Nm om precies te zijn. En mocht je er interesse in hebben, Dähler haalt met alle liefde direct de snelheidsbegrenzer er af. Mocht je de gok duren nemen, je kan zelfs zo ver gaan dat je de comfortabele M340i laat verlagen. Met als schepje er boven op, dat de auto in rijhoogte versteld kan worden om het comfortabele gevoel in de auto enigszins te behouden.

Over de prijzen kunnen we helaas nog geen uitspraken doen, aangezien deze nog niet bekend zijn. Het is voor nu dus flink genieten van de foto’s en afwachten tot de prijslijst.

Thomas Heule