www.hartvoorautos.nl
Nieuws

Gespot: BMW M3 (F80) in Nederland

Officieel staan de nieuwe BMW M3 & M4 pas vanaf 22 mei bij de Nederlandse dealers, eerder vorige week werd er al een M4 Coupé gespot bij een dealer in Amsterdam en vandaag kwamen wij een gloednieuwe BMW M3 sedan tegen in de kleur Yas Marina Blau!

Zeldzaam, zo mag je hem vandaag de dag zeker wel noemen, want dit is de eerste BMW M3 F80 die is gespot op de Nederlandse wegen. Terwijl wij aan het shooten waren met de BMW M235i coupé kwamen wij dit icoon tegen, in de juiste kleur en op groene handelaarsplaten! Helaas is er nog geen één op Nederlands kenteken, maar het zal niet lang duren voordat de eerste modellen uitgeleverd gaan worden. Overigens is dit de auto van BMW Group Nederland, dit zal vast en zeker een demo worden om heel Nederland enthousiast te maken over de nieuwe M3!

www.hartvoorautos.nl

Wij zijn er in ieder geval fan van, zeker in deze kleur (Yas Marina Blau) die overigens standaard te bestellen is bij BMW. De vraag is alleen of wij Nederlanders het wel aandurven om zo’n gewaagd kleurtje te bestellen. Het straatbeeld ziet vooral wit, grijs en zwart, ik hoop dat er een aantal ware petrolheads zijn die wel kiezen voor deze gave kleur! Ook zijn wij erg benieuwd naar de keuze van  alle kopers, wordt het vooral de M4 coupé of kiezen we toch vooral voor de praktische M3 sedan? Ik zou kiezen voor de M3 sedan, al is het alleen maar om de naam ”M3” in ere te houden!

Voor wie het een en ander gemist heeft het afgelopen jaar; de BMW M4 is een nieuwe naam voor de voormalige BMW M3 Coupé. De M3 en M4 zullen beide worden aangedreven door een 6-in-lijn twin turbo met 431Pk en 530Nm koppel. Voor hoe je van versnelling wilt wisselen kun je kiezen uit een handgeschakelde zesbak of en een 7-traps DCT automaat met dubbele koppeling en ook kun je kiezen voor keramische remschijven.

www.hartvoorautos.nl

www.hartvoorautos.nl

www.hartvoorautos.nl

www.hartvoorautos.nl

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.