Competition Package maakt BMW M3/M4 nog extremer

Competition Package maakt BMW M3/M4 nog extremer

bmw-m4-competition-package-1

De BMW M3 en de BMW M4 krijgen een Competition Package cadeau, goed voor extra vermogen en een scherper weggedrag.

BMW vult het gat tussen de snelle M3 en de razendsnelle M4 GTS. München heeft een zogeheten Competition Package klaargestoomd voor zowel de BMW M3 als voor de BMW M4. De aanpassingen beperken zich niet tot het koetswerk of het interieur, ook de motor en het onderstel worden flink onder handen genomen.

Looks

De met het Competition Package gezegende BMW M3- en M4-modellen herken je aan de specifieke 20-duimsvelgen. De vier onder de achterdiffusor piepende uitlaatmonden hullen zich in wat BMW “Black Chrome” noemt, terwijl koetswerkdetails zoals de raamstijlen, de spiegelkappen en de BMW-nieren uitgevoerd zijn volgens de Shadow Line-uitvoering.

Het interieur van de BMW’s M3 en M4 met Competition Package krijgen gordels in Motorsport-kleurenstelling.

bmw-m4-competition-package-2

Power

De drukgevoede zes-in-lijn krijgt een update die resulteert in een vermogensprong van 19 paarden, zodat de BMW M3/M4 met Competition Package 450 pk sterk wordt. En dat maakt hem sneller. Het sprintje van 0 naar 100 km/u wordt voortaan geklaard in 4 seconden rond. Echter, alleen als je voor de gerobotiseerde M-DCT-zevenbak met dubbele koppeling zou kiezen. De zwaardere M4 Cabrio klaart de klus in 4,3 tellen. BMW heeft niet alleen aan de daadkracht van de 3 liter-turbomotor gewerkt, ook het onderstel staat een streepje scherper dankzij aanpassingen aan de veren, de dempers en de stabilisatoren.

bmw-m4-competition-package-3 bmw-m4-competition-package-4

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.