BMW M240i verrassend lekker met M Performance goodies

BMW M240i verrassend lekker met M Performance goodies

BMW M240i M Performance

Er is niets lekkerder dan je dag beginnen met wat nieuws van BMW’s M Performance-afdeling!

Een aantal maanden geleden bracht de Beierse formatie ons al een M Performance M2, die we niet anders kunnen omschrijven dan volmaakt. Nu is het echter tijd om diegenen in het zonnetje te zetten die net zo goed op zoek zijn naar zo’n wagen, maar dan met iets minder geld op zak. Hierop besloot M Perfomance hun ideeënwolk neer te laten dalen op een M240i, met deze fraaie creatie als resultaat.

Hoewel het uiterlijk de lat der verwachting aardig hoog legt wat betreft enige motorische aanpassingen, is de realiteit dat er onderhuids weinig tot niets verandert. Laat het de pret niet drukken, want de 340 pk sterke 3-liter zes-in-lijn is bepaald geen slapjanus! En mede dankzij een koppel van 500 Nm dat eruit wordt geperst, knalt hij in een razendsnelle 4,4 seconden naar de 100 km/u. Overigens hoef je je in zo’n M240i helemaal niet inferieur te voelen tegenover zijn grote broer, aangezien de M2 zich met 30 magere pk’s extra maar net de krachtigere van de twee mag noemen.

Zogezegd blijven de aanpassingen juist tot een uiterlijk niveau beperkt. Opvallen doet hij in eerste instantie door het Alpine White waarin de M240i werd gespoten, maar zo ook wekt hij een verbluffende indruk door een reeks aan bodywork—en een waanzinnig setje 19″ velgen. Denk hierbij aan uitlaatsierstukken, zijschorten, een achterspoiler en zelfs de spiegelkappen, allen vervaardigd uit carbon. Andere delen als de nieren, luchtinlaten en de diffuser zijn in een simpel maar effectief zwart gelakt. De nodige badges en logo’s doen je niet vergeten dat je wel degelijk in een M-uitvoering rijdt.

Zeldzaam is hij trouwens ook, wetende dat de M Perfomance M240i er komt in een oplage van slechts 750 stuks. Houd dus je ogen gericht op de dealer, want deze wagens zullen ongetwijfeld als warme koekjes over de toonbank vliegen.

BMW M240i M Performance

BMW M240i M Performance

BMW M240i M Performance

BMW M240i M Performance

BMW M240i M Performance

BMW M240i M Performance

BMW M240i M Performance

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.