BMW M2 motoGP Safetycar: de verschillen

BMW M2 motoGP Safetycar: de verschillen

BMW heeft een M2 klaargestoomd voor het nieuwe MotoGP-kampioenschap. Maar wat zijn de verschillen tussen het standaardmodel en de Safety Car?

Ook in 2016 weten MotoGP-helden zoals Jorge Lorenzo, Marc Marquez en Valentino Rossi zich geruggesteund door een performante Safety Car van BMW-makelij. Het vorige seizoen werden de honneurs nog waargenomen door een matzwart gespoten M4 Coupé met waterinjectie, dit jaar brengt München een in het wit gestoken BMW M2 in stelling.

Motorsport

De in het Alpine-wit gespoten BMW M2 MotoGP Safety Car hult zich in de karakteristieke Motorsport-outfit van de Beierse fabrikant, met de gouden velgenset als sappige kers op de bontgekleurde taart.

118359-bmw-m2-motogp-safety-car-25

Spoilerwerk

De optische aanpassingen van de BMW M2 MotoGP Safety Car beperken zich niet tot die M-outfit. Onder de voorbumper hangt een splitter en op de kont staat een verstelbare achtervleugel, vervaardigd uit carbon. Die aerodynamisch verantwoorde spoiler krijgt gouden steuntjes, mooi in lijn met de gouden velgen en de gouden bestickering.

118357-bmw-m2-motogp-safety-car-23

Onderstel

Omdat de BMW M2 MotoGP Safety Car vooral op het circuit moet schitteren, krijgt hij een instelbare sportophanging cadeau die de coupé nog eens 20 millimeter lager legt. Verder zien we keramische remmen en Michelin Pilot Cup-rubber.

118364-bmw-m2-motogp-safety-car-30

Lichtgevend

Geen Safety Car zonder lichtwinkel, zodat de MotoGP-rijders tijdig weten dat er gevaar dreigt. Daarom draagt de BMW M2 MotoGP Safety Car een slanke led-lichtbalk op het dak, die bestuurd wordt via een speciale module in het interieur.

Afwerking

Geen gestript interieur voor de BMW M2 MotoGP Safety Car, maar een in leder en alcantare gestoken cockpit met gouden contraststiksels en inleg van koolstofvezel. Verder noteren we een speciaal sportstuur, alweer afgewerkt in het goud.

Ingesnoerd

Zie de MotoGP Safety Car gerust als een circuitjongen. Want naast de doelgerichte onderstelmodificaties krijgt deze BMW M2 ook racekuipjes met een zespuntsharnas. De in het goud gespoten rolkooi is gebaseerd op het exemplaar van de BMW M4 GTS.

118351-bmw-m2-motogp-safety-car-19118361-bmw-m2-motogp-safety-car-27

 

 

 

 

 

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.