BMW M2 met M Performance goodies!

BMW M2 met M Performance goodies!

BMW M2 M Performance

We kennen hem inmiddels van binnen en buiten, maar BMW besloot de M2 licht te trimmen voor de hardcore fan.

Deze week verscheen plots een onbekende variant van de M2 in de catalogus van Amerikaanse BMW dealers. Het ging om een M2 M Performance, een term die BMW voegt bij hun wagens die net iets sportiever gekleed door het leven gaan. Voor een meerprijs van $9.995, kun je al in het bezit zijn van een van de 150 M Performance M2’s die ze in de pijplijn hebben zitten. Voor het geld krijg je een aantal extraatjes, maar bovenal neemt BMW een hoop van je af.

Laten we eerst bekijken wat je precies terugkrijgt met je aankoop. Wat vooral opvalt, is dat een boel accenten zwartgeblakerd zijn. Zo zijn o.a. de nieren van de auto (die grilletjes), de koelopeningen aan beide kanten en de spiegels in die kleur uitgevoerd. Minder interessante toevoegingen komen terug in de vorm van LED-deurprojectoren en M Performance-gemerkte instaplijsten. Spannender wordt het dan weer door M Performance goodies als een uitlaatsysteem met titanium eindstukken en een aangepast onderstel.

Omdat M Performance zich richt op het weghalen van tamelijk onnodige spullen, zien we zaken als elektrisch verstelbare stoelen, het Harman Kardon audiosysteem en de multi-zone climate control verdwijnen. Of dit het geld waard is valt te bediscussiëren. Aan de andere kant geloof ik ook weer dat er genoeg M-freaks in de Staten zijn, die ongetwijfeld staan te springen om er een aan te schaffen. Ach ja, waarom ook niet?

BMW M2 M Performance

BMW M2 M Performance

BMW M2 M Performance

BMW M2 M Performance

BMW M2 M Performance

BMW M2 M Performance

BMW M2 M Performance

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.