BMW M2 CS van Manhart is een plaatje om te zien!

BMW M2 CS van Manhart is een plaatje om te zien!

En waarschijnlijk ook heerlijk om mee te rijden!

Eerlijk gezegd is de BMW M2 CS is al een absoluut beest, maar de specialisten van Manhart Performance tillen het met dit nieuwe pakket naar een compleet nieuw niveau. Visueel toont de zogenaamde BMW MH2 GTR de connectie met zijn autosportbroer, maar het ontwerp wordt aangevuld door een carbon fiber vleugel aan de achterkant en bredere carbon fiber wielkasten. De kleurstelling is een mix tussen traditionele BMW M-kleuren en contrasterende zwarte of carbon details.

Het écht interessante gebeurt echter onder de motorkap. De 3,0-liter zes-in-lijnmotor met dubbele turbo is gekieteld tot een piekvermogen van 600 pk en wel 830 Nm! Aanzienlijk hoger dan de standaard 450 pk en 550 Nm. Deze flinke stijging is mogelijk dankzij Manahart’s nieuwe turbocompressor, intercooler en carbon fiber inlaatsysteem.

Maar dat is natuurlijk niet alles. Een volledig nieuw roestvrijstalen uitlaatsysteem zorgt ervoor dat de uitlaatgassen snel hun weg naar buiten vinden. De pijpen zijn uitgerust met 300-cels katalysatoren en vier met carbon fiber omhulde uitlaatpijpen van 100 mm. Ten slotte is er een aangepaste engine-map die de nieuwe hardware bestuurt en een verbeterde transmissie die al het toegevoegde vermogen afhandelt. Ook heeft Manhart in samenwerking met H&R de vering aangepast. Er is een gesmede wielset in matzwart beschikbaar.

Manhart Performance vraagt €18.907,- voor het hele pakket.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.