BMW M2 Competition krijgt 550 pk van Manhart Performance

BMW M2 Competition krijgt 550 pk van Manhart Performance

Manhart Performance keek eens goed naar de BMW M2 Competition en besloot dat ‘ie nog wel een paar upgrades kon gebruiken om nog nét wat spannender te worden. En spannend is ‘ie zeker geworden!

In standaard uitvoering krijgt de BMW M2 Competition de motor van de M4 mee, maar dan met 40 pk minder. Met een met twinturbo bedeelde zes-in-lijn met 410 pk kun je aardig uit de voeten zou je zeggen, maar niets is minder waar volgens tuner Manhart. De zescilinder werd verbeterd met onder andere een ECU-remap en een koolstof-luchtinlaat en met deze nieuwe onderdelen in gebruik, haalt de auto maar liefst 550 en en 800 Nm aan maximaal koppel. Dit vertegenwoordigt een stijging van 140 pk en 250 Nm in vergelijking met de standaard BMW M2 Competition.

Verbetering van het geluid wordt verzorgd door de in eigen huis ontwikkelde roestvrijstalen uitlaat en downipes, terwijl de vier carbon uitlaatuiteinden zijn verwerkt in de nieuwe diffuser aan de achterzijde. Andere externe upgrades zijn de splitter aan de voorkant, de sideskirts en de achterspoiler, allemaal gemaakt van carbon fiber. De wielkasten worden gevuld door de 20-inch aluminium velgen, genaamd Concave One. Bovendien ligt de auto ook iets lager dankzij een schroefset van KW.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.