Video voor BMW M-fans: 43 BMW M’s achter elkaar

Video voor BMW M-fans: 43 BMW M’s achter elkaar

Fan van BMW M geluiden? Neem dan even zes minuten de tijd, ga lekker achterover zitten en zet het geluid van je computer een standje hoger!

In een recent interview liet BMW M baas, Frank van Meel, weten dat nieuwe BMW’s minimaal 1.000 kilometer moeten hebben afgelegd op de befaamde Nurburgring voordat de ingenieurs de auto’s kunnen goedkeuren. De ‘Ring is dus een belangrijk circuit voor BMW en ook zeer geliefd bij BMW en BMW M rijders.

Autospotter Cvdzijden was afgelopen weekend aanwezig bij het legendarische circuit, vlak voordat de 24-uurs race van start ging, wist maar liefst 43 BMW M’s te filmen die achter elkaar het circuit op accelereren. De meeste van deze auto’s maakte deel uit van het BMW M Festival dat ook afgelopen weekend plaatsvond.

In de video komt bijna elk recent BMW M-model wel voorbij, waaronder ook de M4 en M6 Safety Car. De 4.4 liter V8 in de M5, M6, X5 M en X6 M-modellen, de 3.0 liter 6-in-lijn in de M3, M4 en M4 Convertible, de 4.0 liter V8 in de E92 M3 en uiteraard de legendarische 5.0 liter V10 in de E60 M5; welke is jouw favoriet?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.