BMW M Motorsport keert terug naar WEC én 24 uur van Le Mans

BMW M Motorsport keert terug naar WEC én 24 uur van Le Mans
BMW, M, Motorsport, WEC, 24 uur, Le Mans,
Bron: © BMW M Motorsport

BMW M Motorsport keert terug naar het FIA World Endurance Championship (WEC) en de 24 uur van Le Mans (FRA) in 2024. Een jaar na zijn debuutseizoen in het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship in 2023, zal de nieuwe BMW M Hybrid V8 het ook opnemen tegen de hoogste klasse in de categorie Hypercars in het officiële FIA World Endurance Championship. 

De beslissing om vanaf 2023 de BMW M Hybrid V8 in de IMSA-serie te laten rijden, en de WEC vanaf 2024, is een mijlpaal voor het project”, aldus Franciscus van Meel, CEO van BMW M GmbH. “Ik proefde en verwonderde me over de buitengewone flair van de 24 uur van Le Mans tijdens mijn eerste termijn als CEO van BMW M, dus ik ben erg opgewonden om opnieuw BMW M Motorsport uit te dagen voor de algemene overwinning bij deze klassieker en in de hele World Endurance Kampioenschap voor het eerst sinds decennia.

De BMW M Hybrid V8 vertegenwoordigt een keerpunt in de richting van elektrificatie voor BMW M. De IMSA-serie in Noord-Amerika en het WEC, dat over de hele wereld plaatsvindt, zijn de perfecte platforms om ons prototype te gebruiken om te laten zien hoe opwindend electrische BMW M-auto’s zullen in de toekomst zijn.”.

BMW, M, Motorsport, WEC, 24 uur, Le Mans,

De BMW M Hybrid V8 gebruikte niet alleen de Dallara-testbaan voor zijn eerste functionele test, maar staat deze week ook enkele dagen op de baan. BMW M fabrieksrijders Connor De Phillippi (VS) en Sheldon van der Linde (RSA) wisselen elkaar aan het stuur af. “Het was een eer en een genoegen om de eerste ronden van de BMW M Hybrid V8 te rijden”, zei De Phillippi na de uitrol van maandag.

“Dit was een historische dag voor BMW M Motorsport binnen het LMDh-project. Stap voor stap doorliepen we alle functies van de auto en aan het eind van de dag konden we enkele ronden rijden met bijna vol vermogen, wat een goed resultaat is voor een roll-out. Enorm bedankt aan iedereen die zo hard heeft gewerkt voor dit project bij BMW M Motorsport, BMW M Team RLL, BMW M Team RMG en Dallara!”

BMW, M, Motorsport, WEC, 24 uur, Le Mans,

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.