BMW lanceert 2 serie Coupe met achterwielaandrijving!

BMW lanceert 2 serie Coupe met achterwielaandrijving!

De kleine Coupe van het merk behoudt zijn achterwielaandrijving, maar een handbak lijkt voor nu ver te zoeken….

BMW’s eerste line-up voor de nieuwe 2 serie Coupé omvat de 220i en 220d met achterwielaandrijving, gevolgd door de pittige M240i xDrive. De 230i volgt volgende zomer, waarbij ze alle drie één ding gemeen hebben: het ontbreken van een handgeschakelde versnellingsbak.

De M240i is gepland om tegen het einde van het jaar of begin 2022 exclusief te arriveren met de achttraps Steptronic transmissie. Zoals het geval is met de xDrive versie, krijgt de RWD-versie waarschijnlijk de Steptronic Sport versie van de versnellingsbak met peddels aan het stuur en launch control.

Het lijkt erop dat BMW wil dat mensen naar de M2 stappen om de leiding in handen te krijgen, aangezien veel geruchten hebben gesuggereerd dat de topper een opstelling met drie pedalen zal hebben. Bovendien wordt aangenomen dat De M2 exclusief in RWD vorm komt, in tegenstelling tot grote broer M4 die nu voor het eerst beschikbaar is met xDrive.

Ondertussen moeten we je erop wijzen dat het M Performance model krachtiger is in de Verenigde Staten dan in Europa, waarschijnlijk omdat de versie die hier wordt verkocht, moet voldoen aan strengere emissienormen. De M240i xDrive met Amerikaanse specificaties biedt 382 pk en 500 Newtonmeter, terwijl zijn Europese neef het moet doen met 369 pk en hetzelfde koppel.

Interessant is dat de vermogensafgifte ook varieert tussen de twee. De Noord-Amerikaanse variant van de M240i biedt het volledige vermogen vanaf 5.800 tpm terwijl de Europese paarden iets eerder worden ontgrendelt, bij 5.500 tpm.

De M2 heeft naar verluidt maar liefst 450 pk en 542 Nm en zal ergens in 2023 aankomen.

Thomas Heule