BMW kondigt ‘grootste kidney grille ooit’ aan in Tokyo

BMW kondigt ‘grootste kidney grille ooit’ aan in Tokyo

Het Duitse merk zal op de beurs ook een nieuw model onthullen

Het lijkt soms alsof BMW de ‘kidney grille’ alsmaar groter maakt, naarmate de kritiek erover toeneemt. Eerst kwamen ze met de 7 series, vervolgens met de nieuwe generatie M3/M4 en het Duitse merk deed er nog een flink schepje bovenop met haar controversiële XM.

Vandaag deelde BMW dat ze nog niet klaar zijn, en kondigde dan ook (als grap?) een enorme ‘Kidney Grille’ aan voor hun stand op de Tokyo Auto Salon. De autofabrikant laat weinig los over de exacte afmetingen van de display, maar het lijkt erop dat het zeker ‘drie M4’s hoog’ is (wat zo’n 4 meter zou zijn). Dat is een flinke grille!

BMW onthult ook nieuw model

Tijdens de autoshow in Tokyo vult de standruimte zich met een BMW M4 GT3 – die op Suzuka Circuit de Super GT Series won, een gloednieuwe BMW M3 Sedan Competition (met speciale wrap), een frisse BMW M240i met M Performance onderdelen én een nog onbekend model dat haar debuut zal maken tijdens de show.

Op vaste tijden wordt er tijdens een exclusieve show met ‘special guests’ een breed scala aan nieuwe M Performance opties onthuld. We vragen ons alleen of bezoekers nog wel aandacht hebben daarvoor. De Tokyo Auto Salon van 2023 vindt plaats van 13 tot 15 januari, in het Japan Convention Center.

Bron: © BMW

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.