BMW komt met M8 Gran Coupé First Edition 8-Of-8!

BMW komt met M8 Gran Coupé First Edition 8-Of-8!

En zoals de naam doet vermoeden, zijn er slechts 8 exemplaren te vergeven.

De BMW M8 Gran Coupé Competition met 625 pk en 750 Nm koppel is op zich al een bijzondere auto. Maar voor degenen die zich nog specialer willen voelen, biedt BMW de zeldzame BMW M8 Gran Coupé First Edition dat een eerbetoon is aan het originele M8 Gran Coupé Concept. De M8 Gran Coupé First Edition is beperkt tot slechts 400 exemplaren wereldwijd, en is uitgevoerd in een Aurora Diamant Green met goudbronzen accenten.

De productie van de First Editions staat gepland voor maart 2020, maar BMW kon kennelijk niet wachten om te beginnen met produceren en hebben een nog zeldzamere variant gecreëerd: de M8 Gran Coupé First Edition 8-Of-8. Elke auto krijgt het modelnummer op de B-stijl, gestikt in de hoofdsteunen en verwerkt in het M8-embleem op de kofferbak. Deze auto’s krijgen ook een BMW Individual Manufaktur markering op het deksel van de bekerhouder en op de side skirts. Maar het grootste verschil tussen deze 8 auto’s en de andere 392 is de periode waarin ze worden gebouwd. Terwijl de andere First Edition M8’s pas in 2020 worden gebouwd, hebben de 8-Of-8 M8’s een eerdere productiedatum en zijn ze deze maand nog op de weg te zien.

BMW heeft de 9 auto’s over de hele wereld verspreid, dus de kans dat je er überhaupt een tegenkomt is al heel klein. Eén van de auto’s blijft in Duitsland, terwijl de andere 7 exemplaren terechtkomen in België, Zwitserland, Engeland, Amerika, Japan, Rusland en Qatar. BMW heeft nog steeds geen officiële prijzen voor de M8 Gran Coupé First Edition vrijgegeven, dus we kunnen niet zeggen hoeveel de 8-Of-8 M8’s kosten. In Nederland heb je de BMW M8 Gran Coupé Competition vanaf €220.116,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.