De volledig elektrische BMW iX is er!

De volledig elektrische BMW iX is er!

Wat als Hart voor Auto’s 4 weken mag testrijden in dé elektrische SUV van BMW, de iX? Daar waren we eigenlijk best benieuwd naar. En dus kreeg Hart van Auto’s de sleutels! 

In een mooie samenwerking met BMW dealer Van Poelgeest in Heemstede zullen we de komende maanden diverse bijzondere modellen van BMW gaan testrijden. Te beginnen met de BMW iX xDrive40.

Meer dan een opvallende verschijning

De eerste indruk van de iX als je hem ziet staan, is dat het een reusachtige SUV is met een tóch wel stoere, luxe uitstraling. Zodra je in de auto stapt, word je niet teleurgesteld. Luxe afwerking, waanzinnig veel ruimte en alles op de juiste plaats. De zitpositie en het zitcomfort zijn ideaal voor dit model. Eigenlijk zoals je van een BMW gewend bent! Goede audio is daarnaast ook wel een ‘must’. En de standaard installatie heeft een glimlach op ons gezicht bezorgd. Heel vol en helder geluid!

De eerste keer dat je wegrijdt met de iX voel je meteen de enorme kracht van de auto. Niet zo gek met 630 Nm koppel en 326 pk. Toch wel indrukwekkend voor een SUV. Al na een paar kilometer voel je hoe geweldig de wegligging is. Bijzonder tijdens het rijden is het geluid dat je hoort bij het optrekken. Speciaal voor de iX zijn er namelijk per rijmodus unieke geluiden van filmcomponist Hans Zimmer te horen. Dat alleen maakt het al enorm vermakelijk om ermee op pad te gaan!

De BMW iX xDrive40 verdient een laadpaal aan huis

En dan nog even over de ‘i’ in iX. De xDrive40 beschikt over een accupakket van 71 kWh. Het rijbereik van een volle batterij valt niet tegen, maar zou wel wat groter mogen zijn. Dan kom je terecht bij de xDrive50 die als snel een slordige €25.000 meer kost in de basis. Goed, een laadpaal thuis is ideaal en maakt de keuze voor de 50 wellicht niet nodig.

Tot slot zijn er een paar dingen die we op de auto misten, en zelf zouden bestellen tijdens de configuratie: een trekhaak, vooral handig met al dat koppel. Distance Control is geen overbodige luxe op de weg. En Soft Closedeuren in combinatie met Keyless Entry kunnen we inmiddels ook niet meer wegdenken tijdens het instappen. 

Mike Mes

Vanaf jong al een Hart voor Auto's! Wil niet overdrijven, maar van Multipla tot Chiron. Zolang het wielen heeft.