Dit is BMW’s nieuwe iDrive systeem!

Dit is BMW’s nieuwe iDrive systeem!

2016 BMW iDrive

Gisteren schreven wij al over de Consumer Electronics Show, de CES in Las Vegas. Toen ging het over de Volkswagen Golf R Touch die opviel vanwege zijn gesture controles wat inhoudt dat je bepaalde functies kunt bedienen met handgebaren. Vandaag tonen wij jullie BMW’s nieuwe iDrive systeem!

BMW toont op de CES twee systemen die we wellicht voor het eert terug gaan zien in de 2016 BMW 7 Serie. We zien een zeer subtiel vernieuwde versie van de iDrive-interface, en de toevoeging van een touchscreen. De iDrive-knop is nog altijd rond. Het systeem heeft, net als die Golf R Touch, gesture recognition technologie die een aan het dak gemonteerde 3D sensor gebruikt om handgebaren te herkennen in het gebied tussen de versnellingspook, het stuurwiel en het touchscreen. Hiermee kunnen bijvoorbeeld telefoontjes geaccepteerd worden het volume van de radio gecontroleerd worden.

2016 BMW iDrive

2016 BMW iDrive

TouchCommand
Naast de invoering van dit iDrive prototype, heeft BMW ook hun TouchCommand controlesysteem voor de achterbank tentoongesteld op de CES. In wezen is dit een Samsung tablet met een speciale BMW app, het TouchCommand systeem maakt het mogelijk voor passagiers op de achterbank om allerlei systemen zoals de klimaatcontrole en het infotainment systeem vanaf de achterbank te controleren.

2016 BMW iDrive

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.