BMW i8 Procar is hot!

BMW i8 Procar is hot!

bmw-i8-procar

Wat als de legendarische M1 Procar-cupkampioenschap een hedendaags vervolg zou krijgen? Maar dan met speciaal geprepareerde BMW i8 Procars…          

Het is niet de eerste keer dat de BMW i8 Plug-In Hybrid als basis dient voor een racewagen. Maar de link met het M1 Procar-kampioenschap maakt deze door Khyzyl Saleem verzonnen creatie des te interessanter.

Net zoals de raceversie van de M1 destijds, passen de legendarische Motorsport-kleuren de BMW i8 opperbest. Net zoals de talloze koetswerkaanpassingen die het slanke lijnenspel extra spierkracht verlenen, met een speciale vermelding voor de ronde koelopeningen in de voorbumper. Met het hybride aandrijfgeheel kan het alle kanten op: van de standaard gehanteerde 1,5 liter-driecilinder tot de uit de M4 GTS geplukte zes-in-lijn.

bmw-m1-procar

BMW M1 Procar Het Procar-kampioenschap was een door BMW Motorsport georganiseerde cup waarin toprijders uit zowel de Formule 1 als het World Sportscar-endurance en de Touring-racerij het tegen elkaar opnamen in identieke BMW’s M1, met het oogpunt de beste rijders uit de verschillende autosportdisciplines samen te brengen. De BMW M1 Procar-wedstrijden werden georganiseerd als voorprogramma voor de Europese F1-wedstrijden.

In 1979 schreef Niki Lauda het BMW M1 Procar Championship achter zijn naam, een jaar later was Nelson Piquet aan het feest. BMW schrapte het cupkampioenschap in 1981, zodat het zich volledig kon concentreren op hun toenmalige Formule 1-engagement.

bmw-m1-procar-1979-zolder

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.