BMW i8 en 1M Coupé crashen op de A12 bij Boom

BMW i8 en 1M Coupé crashen op de A12 bij Boom

Snelle auto’s zijn voor velen van ons een bron van groot plezier. We zouden allemaal maar al te graag eens willen sturen in een auto met meer dan 350 pk. Mocht het ooit zo ver komen en kruip je achter het stuur van zo’n snelle wagen, dan is het wel zaak om je verstand er goed bij te houden.

Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje en kan het ons allemaal overkomen. Echter kun je dat hoekje nóg kleiner maken door de grenzen en limieten op te zoeken. Volgens hln.be is dat ook het geval geweest bij dit dramatische ongeluk op de A12 bij Boom in België. Een BMW i8 en een BMW 1M Coupé zouden elkaar vermoedelijk op hoge snelheid hebben achtervolgd toen het misging. Bij het uitkomen van de Rupeltunnel raakten zij elkaar en sloeg de 1M Coupé over de kop waarbij twee inzittenden lichtgewond raakten.

Voor de inzittenden van de BMW i8 liep het helaas minder goed af. De auto raakte een lantaarnpaal in de middenberm en brak in drie stukken. De bijrijder was op slag dood en de bestuurder werd in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij later aan zijn verwondingen overleed. De inzittenden van beiden auto’s zijn twintigers. Onze gedachten gaan uit na de nabestaanden.

Bron: hln.be
Foto’s: © Marc De Roeck

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.