BMW i8: binnenkort de roadster?

BMW i8: binnenkort de roadster?

BMW zou het idee van een roadster i8 nog niet hebben laten varen. Het model zou zelfs klaar zijn voor productie, dus laat hem maar snel komen!

BMW-i8-Spyder-01

Blijkbaar zou BMW het idee van een roadsterversie van zijn hybride sportwagen niet laten varen hebben, drie jaar na de voorstelling van de conceptcar op het salon van Peking in 2012. Nochtans hadden verschillende bronnen die dicht bij het project stonden, destijds verklaard dat het model er niet zou komen. Er werd zelfs al gespeculeerd over de komst van een ander elektrisch model, zoals een i5.

Nu is de situatie echter omgekeerd: we vernemen nu dat het project nog altijd op stapel staat en dat het model zelfs klaar zou zijn voor de productiefase. Dat is althans wat het Duitse dagblad Handlsblatt beweert. De krant zou de informatie hebben van Harald Krüger zelf, de CEO van BMW. Kortom, om te weten of het model er al dan niet komt, zullen we nog even geduld moeten uitoefenen. Het zou wel kunnen, want sommige markten zijn echt dol op roadsters. De Noord-Amerikaanse bijvoorbeeld, waar de lancering van een dergelijke variant warm onthaald zou worden. Wat de motor betreft, verwachten we geen grote verrassingen (het huidige aandrijfgeheel zou behouden blijven), maar de stijl zou wel sterk evolueren in verhouding tot die van de conceptcar.

BMW-i8-Spyder-03 bmw-i8-spyder-02

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.