BMW heeft een X7 pick-up gebouwd!

BMW heeft een X7 pick-up gebouwd!

Jaren geleden bouwden ze bij BMW een speciale M3. Ze pakten een cabriolet en toverde hem om tot een pick-up. Het bleek een 1 april-grap te zijn. Je zou kunnen zeggen dat dat nu ook het geval is, alleen is het al juli.

Deze speciale BMW is een samenwerkingsproject van een groep stagiairs van BMW en BMW Motorrad. Als basis hebben ze de gigantische X7 genomen en hebben deze een open laadbak gegeven. Door een speciaal soort kunststof dat versterkt is met carbon te gebruiken hebben ze de auto ook nog eens 200 kilo lichter gemaakt. Alleen wordt dat gewicht weer aangevuld met een BMW motorfiets die achterin de bak geladen is.

Onder de kap ligt niet een dikke V8, maar de 3 liter zescilinder die 340 PK en 500 Nm produceert. Daarnaast gaat de auto gehuld in een speciale paars-blauwe kleur die de X7 erg goed doet. Overigens is het geen 1 april-grap, maar is de X7 pick-up een promotionele stunt voor de BMW Motorrad-dagen. Ook gaat hij niet in productie.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.