BMW: “Geen nieuwe auto kopen, maar je oude houden”

BMW: “Geen nieuwe auto kopen, maar je oude houden”

De Duitse autofabrikant ziet een elektrische toekomst (nog) niet helemaal zitten.

BMW, nieuwe auto, EV, M, oude auto, duurzaamheid, Monika Dernai, BMW XM
Foto: © BMW Deutschland

Huh? BMW lijkt (weer) een excuus te hebben gevonden om niet volledig elektrisch te gaan. Met onder meer de nieuwe XM doet het graag een poging EV-liefhebbers voor zich te winnen, maar het liefst focust het nog op hun eigen M-divisie. En daar zijn we het natuurlijk helemaal mee eens!

Het rijden van een EV is tegenwoordig voor velen aantrekkelijk, maar is niet altijd de betere keuze. Zo is een elektrische auto vaak duurder in aanschaf dan een benzine-model, terwijl de dagelijkse kosten dan weer goedkoper zijn. Argumenten hiervoor lopen uiteen en de keuze voor elektrisch of benzine is niet overduidelijk.

BMW denkt daarom graag mee, en concludeert dat gloednieuwe EV’s niet per se de oplossing zijn voor de emissieregels. Volgens de Duitse autofabrikant kunnen we namelijk beter even wachten met de aankoop van het nieuwste (elektrische) model.

Blijf in je ‘oude’ auto rijden

Van auto wisselen bij elke jaarlijkse facelift of uitvoeringswijziging is ook niet bepaald milieuvriendelijk. Dat ziet het het hoofd van duurzaamheid bij BMW, Monika Dernai, ook. Ze hoopt dat de BMW-klant elk model langer rijdt dan dat het constant van auto switcht. Langer in je auto blijven rijden is immers beter voor alle ijsbeertjes.

Dernai begrijpt dat auto’s niet eeuwig kunnen blijven rijden. Gelukkig kun je genoeg dingen doen om je wagen ‘fris’ te houden. Zo wilt BMW straks met duurzame materialen nieuwe onderdelen aanbieden.

Heeft je bestuurdersstoel de onvermijdelijke instapschade? Dan kun je bij hen een nieuwe stoel voor je wagen aanschaffen. Uiteindelijk hoopt het merk meer onderdelen aan te kunnen bieden. BMW lijkt daarmee een volledige EV line-up te willen voorkomen.

Bron: © BMW

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.