BMW deelt eerste officiële info M8

BMW deelt eerste officiële info M8

Laatst werd de 8-serie Cabrio aangekondigd, nu is BMW wederom in het nieuws met hun nieuwe vlaggenschip. De eerste officiële informatie over de nieuwe M8 is vrijgegeven door BMW.

Ten eerste weten we nu dat de M8 een beetje lichter wordt dan de M850i, die 1890 kilo weegt. Hoewel de M8 minder zal wegen, zal het alsnog geen lichtgewicht worden. Wel zal de M8 een stuk stijver zijn dan de “normale” 8-Serie. Dit met behulp van optimalisatie van de ophanging en de carrosserie.

Qua motorische prestaties heeft BMW nog niks concreets verteld, maar de auto zal minstens 600 pk krijgen. De motor die in de M8 gebruikt gaat worden is dezelfde motor die in de M5 ligt: een 4.4 liter V8 die in de M5 Competition 625 pk produceert. Hetzelfde plus een beetje is dus te verwachten voor de M8. Qua acceleratie is er nog niks verteld, maar we kunnen schatten dat het niet veel af zal wijken van de 0-100 tijd van de M5 Competition die er 3.3 seconden over doet, de M850i doet het namelijk al in 3.7 seconden.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.