BMW creëert bizar geluid voor eerste elektrische M-Model!!

BMW creëert bizar geluid voor eerste elektrische M-Model!!

Elektrische auto’s en liefhebbers is vooralsnog een moeilijke combinatie, want wat mist is emotie en geluid. BMW lijkt op het goede pad te zijn…

Nu elektrisch rijden steeds populairder wordt en de BPM tarieven als maar hoger worden, spat voor vele liefhebbers een droom uiteen. Later zelf een gave supercar kunnen kopen, met knallen uit de uitlaat en veel herrie. Met de elektrische auto’s van tegenwoordig wordt dat helaas lastig, door de batterijen produceren de auto’s weinig tot geen geluid waardoor een groot deel van de emotie ook verloren gaat in de auto.

BMW is al jaren druk bezig met het ontwikkelen van een elektrisch M-model, de vraag is, hoe en waar moet je op letten. Sinds de start van het ontwikkelen zijn ze tot twee conclusies gekomen. De auto moet emotie hebben, een echte M feeling geven, wat betekent dat je fun moet hebben in de auto en telkens het gevecht met elke bocht en weg aan wilt gaan. Maar iets wat nog belangrijker is voor een echte M is het geluid. Een soort key to succes zou je het kunnen noemen.

De focus ligt dan ook al een lange tijd op het ontwikkelen van het geluid voor een elektrische auto. Samen met behulp van componist en producer Hans Zimmer, ging BMW de uitdaging aan. En met succes, een aantal dagen geleden verscheen er een korte video over hoe het geluid ontwikkeld is en wordt, de bijzondere toon van de auto doen je denken alsof je je in de toekomst bevindt. Een uniek geluid waarvan je in de eerste instantie zou denken dat je je in een film als I-Robot of The Avengers zou bevinden.

Per wanneer de auto, waarop het geluid toegepast zal worden, onthult zal worden is helaas nog onbekend, de ontwikkelingen zijn dan ook nog in volle gang. Maar dat er iets heel gaafs aan gaat komen is zeker. Ons hart voor auto’s gaat er dan ook stiekem een klein beetje sneller van kloppen.

We hebben de video bovenaan de pagina voor je gelinkt zodat je met je eigen oren, en ogen, kan ervaren hoe het bijzondere geluid is ontwikkeld.

Thomas Heule