BMW 7 Serie Black Bison by Wald International: Van gebalanceerd naar blokkendoos

BMW 7 Serie Black Bison by Wald International: Van gebalanceerd naar blokkendoos

7 serie Wald International Black Bison

De BMW 7-serie is een auto die weinig aangepakt wordt door tuners. En dat is ook niet erg, want de auto is van zichzelf al een gebalanceerd samenspel. Toch zijn er Japanse tuners die er maar al te graag een blokkendoos van maken. 

Wald International is die tuner en die staat er niet om bekend de meest subtiele bodykits te ontwikkelen. De BMW 7-serie is een auto die emotie met zich meedraagt, maar door de Wald widebodykit lijkt het alsof de directiewagen een masker op heeft gekregen dat ook nog eens net een maatje te groot is.

Mijn eerste gedachte bij de auto was: ‘Mijn buurjongetje van vier heeft een blokkendoos getekend, Will.I.Am heeft hem goedgekeurd en de tekening doet me ergens denken aan een Rolls-Royce Phantom.’ En dat in een zin. Maar als je naar de Japanse tuning-cultuur kijkt, is de kit niet eens zo gek. Deze past namelijk perfect in de VIP-stijl waar veel Japanners fervent aanhanger van zijn. Groot, lomp en laag zijn daar de kenmerken van. En zeg me eens dat je die kenmerken niet terug ziet in deze kit.

Maar laten we het even over de kit zelf hebben, de voorbumper is doorgetrokken tot een centimertje of vijf boven de grond en voorzien van twee verticale ledstrips. Om de illusie te wekken dat de auto heel dicht bij de grond ligt, zijn er 22 inch toeters met fietsbandjes gemonteerd. En dan de kont, die lijkt te zijn weggelopen van een Ferrari F12 TDF en onderweg een set Porsche uitlaatsierstukken tegen te zijn gekomen. Hier is de plank totaal misgeslagen.

En zo wordt een gebalanceerde auto een auto die recht uit de blokkendoos van je buurjongetje lijkt te komen. Mocht je een 7-serie hebben, maar deze kit te extreem vinden, dan heeft Wald nog een ‘subtiele’-variant van de Black Bison-kit. Deze omvat een aantal zwarte lipjes/accenten die het M-Performance pakket moeten accentueren. Zouden wij voor gaan, alleen die hondslelijke boemerangwielen zouden we inruilen voor een setje Vossen wielen.

7 serie Wald International Black Bison

7 serie Wald International Black Bison

7 serie Wald International Black Bison

7 serie Wald International Black Bison

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.