Dit is de nieuwe BMW 4-serie.. toch?

Dit is de nieuwe BMW 4-serie.. toch?

BMW 4-series 2017

Waarom zou je van een ontwerp afwijken als deze mega goed loopt? Precies! Daar is geen reden voor, dus besloot BMW de facelift voor hun 4-serie tot een minimum te houden.

De grootste verandering is te vinden bij de lampenpartij. Zo stapt de vernieuwde 4-serie af van de optionele xenonverlichting, en kan men voortaan kiezen voor LED-lampjes. Dit geldt niet alleen voor de standaard 4-serie, want net als de vierdeurs variant krijgen de Coupé en de Cabriolet dezelfde optie. Ook zijn de voor- en achterbumpers lichtelijk aangepast, zodat de Bimmer net dat beetje frisser voor de dag komt. Twee nieuwe lakkleuren, te vinden onder de naam Sunset Orange en Snapper Rocks Blue, en vier soorten velgen maken het plaatje compleet.

Binnenshuis zijn er ook de nodige aanpassingen gedaan. Zo besloten de Beieren om de analoge cockpit uit het raam te mikken en te vervangen door een veel sjieker, digitaal instrumentenpaneel. Deze past zich overigens aan de rijmodus van de 4-serie aan. Verder is het infotainmentsysteem lichterlijk aangepast, waardoor hij nu op het oog nagenoeg hetzelfde is als het systeem wat in de 5-serie te vinden is. Als laatste kan de klant nu kiezen uit drie extra soorten bekleding en drie nieuwe interieurstripdesigns.

Op technisch vlak valt er weinig te bespreken. Zo is er motorisch niets veranderd. Wel kent het onderstel een iets andere set-up, omdat de nadruk voor de Coupé en de Gran Coupé gelegd is op sportiviteit. Volgens BMW zou dit het niveau van comfort overigens niet beslechten. Ze lijken zichzelf echter iets tegen te spreken, door dezelfde aanpassing niet te geven aan de Cabriolet, omdat bij dat model het accent enkel en alleen bij comfort ligt. Ach, misschien rijdt deze wel nóg zachter dan de andere twee!

BMW 4-series 2017

BMW 4-series 2017

BMW 4-series 2017

BMW 4-series 2017

BMW 4-series 2017

BMW 4-series 2017

BMW 4-series 2017

BMW 4-series 2017

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.