Eerbetoon aan ‘Gouwe Ouwe’: BMW 3.0 CSL Hommage – Autosalon Brussel

Eerbetoon aan ‘Gouwe Ouwe’: BMW 3.0 CSL Hommage – Autosalon Brussel

BMW 3.0 CSL Hommage

Ken je die mix van angst en enthousiasme bij verliefdheid? Dat is precies wat ik voel als ik de BMW 3.0 CSL Hommage zie.

Pebble Beach 2015. BMW onthult een wagen zo futuristisch en extreem dat de hele wereld ervan in brand staat. De reden? Precies 40 jaar eerder opende BMW Motorsport haar deuren in de Verenigde Staten. Met een aangepaste, race-klaar-gemaakte 3.0 CSL maakten ze het de competitie knap lastig. Het gejank van haar 438 pk sterke zescilinder was onder meer aan te horen op Laguna Seca.

BMW’s 3.0 CSL Hommage is de reïncarnatie van een jeugdheld voor velen. Met extreem lijnenwerk en een kleurenschema dat vrijwel identiek is aan die fantastische racer uit de jaren 70 is de Hommage meteen een hartendief. Jammergenoeg zal ze die titel nooit eer aan kunnen doen. De 3.0 CSL Hommage hoort namelijk thuis in het rijtje “Conceptwagens Onrijp Voor De Werkelijkheid”. Maak dat dus maar een platonische, onbereikbare liefde.

Mag ik jullie en mijzelf dan troosten met wat specificaties? Fijn! De Hommage geeft een knipoog aan de originele 3.0 CSL, door een motor te gebruiken van hetzelfde kaliber. Uiteraard is deze wel gemoderniseerd en lijkt hij in de verste verte niet meer op het origineel, maar dat terzijde. De 3,0-liter zescilinder in de Hommage produceert zo’n 500 pk. Een gedeelte hiervan komt trouwens van een elektrische hulpmotor. Samen zijn ze nog eens goed voor zo’n 650 Nm koppel, waardoor dit monsterlijke toekomstplaatje in 3,7 seconden naar de 100 km/u kan racen.

Dat hij er niet komt, weerhoudt mij niet om er intens van te blijven genieten. Daarom presenteer ik jullie een setje foto’s van deze fantastische machine. Als je er tijd en geld voor over hebt, moet je hem ook zeker even bewonderen op het Salon van Brussel. In het echt is hij nóg waanzinniger. Geniet!

Foto’s via – Anthony Verolme

BMW 3.0 CSL Hommage

BMW 3.0 CSL Hommage

BMW 3.0 CSL Hommage

BMW 3.0 CSL Hommage

BMW 3.0 CSL Hommage

BMW 3.0 CSL Hommage

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.