Blauwe RS6 sedan V10 te koop bij DomeinenRZ!

Blauwe RS6 sedan V10 te koop bij DomeinenRZ!

Met enige regelmaat schrijven we over al het moois dat bij de domeinen langs komt, zo ook deze Audi RS6 Sedan met de Lamborghini V10 motor…

Als echte autoliefhebber kijk je wekelijks, misschien wel dagelijks, op alle mogelijke platformen om nieuwtjes en koopjes te vinden. Wij doen ook niets liever dan dat! Tijdens onze “zoektocht” kwamen we dan ook een wel heel lekker exemplaar tegen van de Audi RS6, waar wij je wat meer info over zullen geven!

In een mooi stukje bedrijfssynergie leende Audi ooit een motor van supercar bouwer en Volkswagen broer Lamborghini, en creëerde een monster. De C6 RS6 van 2008-2010, een 571 pk sterk twin-turbo V10 monster, zoals we die waarschijnlijk nooit meer zullen zien.

De 5,0 liter V10 in de originele Lamborghini Gallardo was een atmosferische motor die 512 pk leverde bij 8000 tpm. De V10 in de RS6 heeft dezelfde cilinderinhoud, maar is afgesteld om meer koppel in het lage en middenbereik te leveren, en had ook een lagere redline bij ongeveer 7000 tpm. Dankzij de twee turbocompressoren werd het de krachtigste auto die Audi tot dat moment had verkocht, en zelfs iets krachtiger dan de gefacelifte Gallardo met zijn verbeterde 5,2 liter V10.

Mocht je na dit verhaal nou ook zo geïnteresseerd zijn geraakt in een familie auto met een V10? Je hebt geluk, want de DomeinenRZ heeft een top exemplaar staan. Met de blauw op blauw combinatie, is dit een opvallende auto die wordt bijgestaan door de Lamborghini 10 cilinder motor. De auto heeft 143.673 kilometer gelopen en is geïmporteerd. Mocht je een poging willen wagen, we hebben de link hier voor je gekoppeld! Dan kan je zelf dieper op de monsterlijke RS6 in duiken of eventueel een poging doen de gelukkige eigenaar te worden!

Thomas Heule