Bizarre Rolls-Royce Cullinan Novitec met 685 pk te koop!

Bizarre Rolls-Royce Cullinan Novitec met 685 pk te koop!

De Rolls-Royce Cullinan is af fabriek al één van de meest extravagante SUV’s die je kunt kopen. SPOFEC, onderdeel van Novitec, maakt de Cullinan nog exclusiever met een op maat gemaakte kit.

Maak kennis met de spectaculaire SPOFEC OVERDOSE welke middels een opvallende widebody de Cullinan een nóg opvallender uiterlijk geeft. Onder de verbrede wielkasten is ruimte voor 24 inch velgen die in samenwerking met Vossen zijn ontwikkeld. De rijhoogte van de SPOFEC OVERDOSE kan met ongeveer 40 millimeter worden verlaagd als aanvulling op de sportievere look, zie de foto’s hieronder. De tuner blaast uiteraard ook flink wat extra vermogen in de 6,7-liter grote V12; deze levert nu maar liefst 685 pk en 1010 Nm koppel! Een stijging van 114 pk en 160 Nm koppel in vergelijking met de standaard Cullinan. De 0 naar 100 km/h sprinttijd wordt hiermee 4,9 seconden en de topsnelheid is begrensd op 250 km/h.

Het exacte model dat hierboven wordt uitgelicht door YouTuber Shmee150, wordt nu te koop aanboden door onze vrienden van VDM Cars. De auto is naast de opvallende kit uitgerust met opties zoals een panoramadak, massagestoelen en een lamswollen vloermatten. Voor €675.000,- mag je hem meenemen!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.