Bizarre Ferrari collectie heeft “Big Five” in line up!!

Bizarre Ferrari collectie heeft “Big Five” in line up!!

Ferrari’s zijn voor vele een droom, om te zien en om in te rijden. Deze verzamelaar heeft de meest bizarre modellen van het Italiaanse merk klaar staan!

Zelfs het zien van een enkele Ferrari van welke soort dan ook op de weg is een gebeurtenis die bijzonder genoeg is om een artikel over te schrijven. Maar als je vijf van de meest bijzondere auto’s van het legendarische merk hebt, moet je ze op camera zetten en een video maken. Dat is wat Mr JWW deed met Ferrari’s Big 5-supercars.

Hij kreeg een telefoontje van Ferrari Colchester, een historisch marktstadje in Essex in Engeland, met een uitnodiging om een geweldige Ferrari collectie te filmen. Daar, in een van de showrooms, waren vijf van Ferrari’s grootste hits ooit, te beginnen met de 288 GTO uit 1984. Daarnaast stond de machtige F40, gevolgd door de F50, Enzo en LaFerrari. En het beste was dat alle vijf de auto’s zijn afgewerkt in Rosso Corsa. Wat een lust voor het oog!

Het is zeker moeilijk te zeggen welke van deze vijf auto’s de beste is. Maar als we er maar één zouden moeten kiezen, zou het waarschijnlijk de F40 zijn! Ferrari’s eerste straatauto die 322 kilometer per uur haalde. Met een 2,9-liter motor met dubbele turbocompressor onder de motorkap gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, kon de F40 vanuit stilstand in slechts 4,2 seconden een snelheid van 100 km/u halen.

Vreemd genoeg is de F40 echter lang niet de duurste auto in deze minicollectie. Volgens de host van de video heeft de LaFerrari Aperta deze kroon met een geschatte prijs van ongeveer £ 3 miljoen, wat tegen de huidige wisselkoersen gelijk is aan ongeveer €6 miljoen. In totaal wordt de hele collectie geschat op ongeveer £ 11 miljoen of meer dan €15 miljoen.

Laten we ons even voorstellen dat u het geld heeft om een van deze auto’s te kopen, maar u moet er maar één uitkiezen. Welke zou je kiezen en waarom?

Thomas Heule