Bitcoin blijft stijgen na de investering van Tesla

Bitcoin blijft stijgen na de investering van Tesla

Voor veel cryptobeleggers was het belangrijk nieuws: Tesla van Elon Musk investeerde ruim 1,2 miljard euro in Bitcoins. Daarbij gaf Elon Musk aan voortaan Bitcoins te accepteren als betalingsmiddel bij het afrekenen van een nieuwe Tesla. Dit (grote) nieuws is goed merkbaar in de waarde van Bitcoin. Dit resulteerde namelijk tot een nieuw koersrecord van ruim 44.000 dollar. Daarmee kan wederom worden gesteld dat Bitcoin de verwachtingen doorbreekt. Dit is natuurlijk prettig voor de mensen die Bitcoins houden (zoals Tesla).

Snelle stijging

In het absolute begin van 2021 betaalde je zo’n 29.000 dollar voor één hele Bitcoin. Tot zover is de prijs daar niet onder geweest. Sterker nog, op 10 januari bereikte Bitcoin een koers van ruim 41.000 dollar. Eerder kwam al even aan bod dat Bitcoin steeg naar een koers van 44.000 dollar na het nieuws dat Tesla investeerde. Dit is prettig voor beleggers, maar ook voor Tesla zelf. Een kort rekensommetje verhult namelijk al snel dat Tesla puur door het aanschaffen van Bitcoins, zo’n 100 tot 400 miljoen dollar winst heeft gemaakt! Sprake is dus van een flinke winst, zonder al te veel moeite.

Elon Musk en Twitter

Het behoeft amper uitleg dat Elon Musk een fanatieke Twitteraar is. Ook over Bitcoin heeft Elon Musk genoeg (positiefs) te vertellen op Twitter. Eerder plaatste Musk al de hashtag #bitcoin in zijn Twitter biografie, waarop de koers met ruim 20% steeg. Er zijn mensen die twisten over deze gang van zaken. Simpelweg door te Tweeten kan Elon Musk namelijk de prijs van Bitcoins laten stijgen. Dit effect treedt op, omdat mensen zijn Tweets interpreteren als beleggingsadvies. Als gevolg hiervan kopen mensen meer Bitcoin aan, waardoor de koers stijgt.

Tesla Model S krijgt een nieuwe update

Wat Tesla ook doet met Bitcoins, het blijft een autofabrikant. Ze zullen dan ook altijd doorgaan met innoveren. Recentelijk kondigde Tesla bijvoorbeeld nog een upgrade van de Model S aan. De toekomst van Tesla ziet er door dergelijke mogelijkheden tot verdere innovatie dan ook goed uit. Het lijkt er namelijk op, dat topman Elon Musk erg goed weet wat hij doet.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.