Binnen 4 uur €40.000,- aan boetes binnenhalen? Huur een Huracan!

Binnen 4 uur €40.000,- aan boetes binnenhalen? Huur een Huracan!
Lamborghini Huracan

Bij ons valt een vakantie soms wat duurder uit wanneer je vergeet je data-roaming uit te zetten. Je legt een euro of 50 tot 100 neer en dan is de sok af. Maar een vakantie meer dan €40.000,- duurder, dat hebben wij ook nog nooit gehoord!

De manier waarop laat zich raden: de persoon in kwestie huurt een supercar, in dit geval een Lamborghini Huracan in Dubai en knalt vier uur lang over de drukste wegen daar. De Britse toerist was alleen even vergeten dat er tegenwoordig flitspalen staan in Dubai.

Afgelopen dinsdag stapte de persoon, wiens identiteit niet bekend is gemaakt, in een Huracan en heeft in de vier uur daarna het gaspedaal grondig kennis laten maken met de bodemplaat. Het resultaat is een foto van iedere flitskast op de Sheikh Zayed-weg met een topsnelheid van 240 kilometer per uur.

Na vier uur stond de teller op 175.000 Dirham oftewel €41.210,- aan boetes. Daar kun je gewoon de 500 pk sterke Golf 7 R van TVS Engineering voor kopen! Nu zou je zeggen ‘Makkelijk, de huurder moet aftikken en klaar’. Maar helaas is het nog niet zo gemakkelijk. De verhuurders van de Lamborghini weten dat de supercar bij het hotel staat waar hij verblijft en zij hebben het paspoort van de toerist, maar zij durven de auto niet eerder bij de huurder op te halen, bang dat zij zelf op moeten draaien voor de boetes.

De boetes zijn gericht aan de geregistreerde eigenaar van de auto, het verhuurbedrijf dus. En daardoor is de Britse toerist vrij om het land te verlaten, maar zonder paspoort wordt dat natuurlijk moeilijk. Of hij moet naar de Britse ambassade gaan en zeggen dat hij zijn paspoort kwijt is geraakt, zodat hij een nieuwe krijgt. Dus deze soap heeft nog geen einde.
Will be continued…
Lamborghini Huracan

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.