Bijzondere Aston Martin te koop voor €1.499.000,-

Bijzondere Aston Martin te koop voor €1.499.000,-

Aston Martin onthulde eerder dit jaar de nieuwe DBS Superleggera als vervanging voor het vlaggenschip de Vanquish. Op basis van de DB11 draagt de DBS Suplergerra een V12 met 725 pk en 900 Nm met zich mee. Binnen 3,4 seconden schiet je naar de 100 km/h en een topsnelheid van 340 km/h is geen enkel probleem. Maar mocht je toch nog verliefd zijn op de Vanquish, dan is dit je kans op een heel bijzonder exemplaar te bemachtigen.

Vorig jaar werkte Aston Martin samen met Zagato om een beperkte serie van Vanquish Speedsters te produceren. Slechts 28 exemplaren werden gemaakt en deze waren snel uitverkocht, maar één exemplaar is momenteel te koop op James Edition via de Duitse dealer Mechatronik. Uitgevoerd in het grijs en met slechts 17 kilometer op de klok, komt de auto nagenoeg nieuw uit de fabriek. Gezien de zeldzaamheid en de staat ervan zal de astronomische vraagprijs niet als een verrassing komen – de dealer vraagt €1.499.000,- voor deze prachtige Speedster.

In tegenstelling tot de nieuwe DBS Superleggera, die is gebouwd op een gloednieuw platform, is de Vanquish gebaseerd op oude architectuur die teruggaat tot 2001 toen het eerste-generatiemodel debuteerde. Onder de motorkap bevindt zich een 6,0-liter atmosferische V12 die 580 pk produceert, wat minder is dan de 715 pk die je krijgt in de nieuwe DBS Superleggera. Maar nogmaals, de nieuwe eigenaar zal er waarschijnlijk niet om geven, want dit is misschien wel een van de mooiste Aston Martins ooit gemaakt.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.