Bied jij meer dan €5000,- voor deze unieke Audi RS6 Plus Sedan?!

Bied jij meer dan €5000,- voor deze unieke Audi RS6 Plus Sedan?!

De Audi RS6 is een ongekend succes en heeft een ongelofelijk aantal fans. Toch gaat het in negen van de tien gevallen om de RS6 Avant, en dat terwijl de RS6 Sedan misschien nog wel een tikkeltje lekkerder is…

Van de huidige generatie RS6 is helaas wederom geen Sedan versie op de markt gekomen. En dat is jammer, want wat is die RS6 Sedan van de C6 generatie een plaatje om te zien. Audi heeft helaas niet veel van deze modellen gebouwd maar heeft in die jaren wel ook nog een gelimiteerde versie op de markt gebracht.

Slechts 500 stuks zijn er gebouwd en we hebben hier te maken met nummer 134. Met slechts 500 auto’s is de RS6 Plus Sedan net zo zeldzaam als bijvoorbeeld een Ferrari LaFerrari, maar wat is er dan zo bijzonder aan? Voor de Plus modellen heeft Audi de begrenzer eraf gehaald waardoor het nu mogelijk is om de 303 km/h te behalen. Destijds was dat een heel ding, tegenwoordig kun je deze begrenzer er bij de betere tuner af laten trekken. We gaan verder; de RS6 Plus beschikt over een ‘Sports Suspension Plus’ en een lakkleur uit van Audi Exclusive. In dit geval betreft het het opvallende blauw genaamd Nogaro Blue metallic, een verwijzing naar de Audi RS2. Binnenin zien we uiteraard de genummerde badge en het two tone interieur van zwart leer en donkerblauw alcantara.

Qua vermogen is er weinig veranderd en levert de V10 met dubbel turbo 580 pk en 650 Nm. 0 naar 100 km/h duurt 4,5 seconden en naar de 200 km/h sprinten neemt slechts 14,5 seconden in beslag. Interesse in dit collectors item? De huidige waarde ligt rond de €50.000,- als je de juiste koper kunt vinden. Dit exemplaar wordt ter veiling aangeboden met een startbod van €5000,-.

[UPDATE] Inmiddels zijn we 30 biedingen verder en is het bedrag opgelopen tot €12.200,-. Bieden kan nog tot 13 oktober! Bieder kan hier.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.