Beyonce en Jay-Z zouden eigenaar zijn van $28 miljoen Rolls-Royce Boat Tail

Beyonce en Jay-Z zouden eigenaar zijn van $28 miljoen Rolls-Royce Boat Tail

Weet je nog, die one-off Rolls Royce waar we laatst over schreven, de eigenaar van de bijzondere auto schijnt een wel erg bekend persoon te zijn…

Soms is het gewoon niet genoeg om de kleine biefstuk bij Loetje te bestellen voor je diner op vrijdagavond. Zo is een standaard Rolls-Royce met al zijn pracht en praal soms ook niet genoeg. Oké, er is een groot verschil tussen het krijgen van de biefstuk van €29 en het in gebruik nemen van een aangepaste cabrio voor $28 miljoen, maar de motivatie is hetzelfde. Als je het hebt, pronk je ermee.

Rolls Royce deelde op 27 mei de prachtige door een speciale afdeling gebouwde Boat Tail en al zijn hippe functies, maar een ding dat de automaker niet deelde, was op wiens naam de auto staat. Als we enkele van die hippe functies nader bekijken, hebben meer dan een paar mensen enkele conclusies getrokken over wie de eigenaar van de Boat Tail zou kunnen zijn. Eigenlijk zijn het eigenaren, want Rolls Royce heeft al bevestigd dat de klant in feite een stel is. En er zijn aanwijzingen dat het koppel in kwestie Beyoncé en Jay-Z is.

Het begint met de kleur blauw, die de Rolls van boven naar beneden bedekt. De Daily Mail wijst op de voorliefde van de muzieksupersterren voor blauw, Blue Ivy, de naam van hun dochter. Misschien nog veelzeggender is de koelkast die in het opengaande achterdek is geïnstalleerd. De Telegraph vermeldt dat de koelkast is ontworpen om Armand de Brignac champagne op een bepaalde temperatuur te koelen. Volgens Rolls Royce is het de favoriet van de klant, en toevallig is Jay-Z mede eigenaar van het merk. Er is ook het nautische thema, aangezien het bekend is dat de supersterren de Franse Riveria vaak bezoeken, zowel op het land als op zee.

Tot nu toe doet niemand iets om het eigendom van de nieuwe eenmalige Boat Tail te claimen, maar het valt niet te ontkennen dat het design verbluffend en erg chique is. Naast de eerder genoemde koelkast, is het achterdek ook de thuisbasis van een parasol en uitklapbare cocktailtafels die zouden zorgen voor een heerlijke picknick aan zee. Het interieur is overspoeld met blauw leer, het stoffen dak wordt handmatig verwijderd om de lijnen van een vloeiende roadster te behouden, en ja, het is de enige Rolls Royce in zijn soort ter wereld.

De nieuwe Boat Tail was vier jaar in de maak, dus wie de eigenaren ook blijken te zijn, we vermoeden dat ze niet kunnen wachten om te zien hoe $28 miljoen aan auto er van dichtbij uitziet.

Thomas Heule